Légzsák vezérlő nullázás, törlés


A gépjárművekben baleset során kinyíló légzsákok vezérlését egy, csak ezt a funkciót ellátó külön vezérlőegység (computer) végzi, amely általában a "kardánbox" tetején helyezkedik el és a karosszériához van rögzítve.

 

Ez a vezérlőegység ütközéskor több mért paramétert eltárol magában, melyeket csak speciális módon lehet kitörölni. Hiába cserélik ki a kinyílt légzsákokat és állítják helyre ez esetleges hibákat, a légzsákvezérlőben benne marad az úgynevezett ütközési adat (crash data), ami miatt a rendszer továbbra is hibát érzékel és nem fog működni.


Amennyiben nem szeretné fölöslegesen kicseréltetni légzsák vezérlő egységét, forduljon bizalommal hozzánk! (szinte bármilyen típussal)


Leggyakoribb gyártók: Bosch, Siemens, Autoliv, TRW, Temic, Denso, FoMoCoBiztonságosan fog-e működni a légzsákvezérlő nullázás, törlés után?

Igen, máskülönben nem vállalnánk! Különösen odafigyelünk a forrasztási minőségre, többszörösen ellenőrizzük a javítás fázisait. Az érzékelőbe az eredeti, ütközés előtti program kerül visszaállításra.

 

Miért érdemes inkább javíttatni, mint kicserélni?

Ha bontottan, szettbe vásárol egy légzsákrendszert (vezérlőegység, plusz légzsákok) ezzel egy idegen azonosítószám, pl alvázszám kerül az autóba, mely elkerülhető javítás által.Ár: típustól függően 10.000 - 40.000,- Ft között